Gott Nytt År

Gott Nytt År!

Idag har det varit fullt upp med två 3-åringar som härjat runt här hemma! Jösses, säger jag bara,, kul men ganska kämpigt. Jag blir tokig när de ligger leksaker överallt och försöker visa Hugo att man plockar undann det man inte leker med. Inget komplicerat alls men TVÅ st som leker med olika saker hela tiden är för mycket för mig. Jag har väl gett upp kan man säga.. I vilket fall som helst är det hur kul som helst och Hugo leker som aldrig förr. Han har verkligen saknat sin kompis!

Det kommer inte bli nått mer inlägg ikväll, känner att ja har liiiite annat att göra men ja ska försöka bli lite bättre på att uppdatera imorgon!

Vad ska ni äta ikväll förresten? här blir det löjromstoast till förrätt, oxfilé provencale till varmrätt och vitchokladpannacotta med bär till varmrätt..helt galet va lätt de e o göra pannacotta alltså,, tyvärr har vi ju problem me vår cp-kyl så den e inte tillräckligt kall, o frysen är knökad till brädden så de börjar bli brått o kyla ner dem.. skit att man inte har balkong!!

Himlen måste vara överlycklig som har dig..

Idag har ja sovmorgon och ska strax somna om men först vill ja säga GRATTIS till världens mest fantastiska ängel!!
Vår älskade bror, Dennis.


Mitt allt


Hört i smyg!

Jag har en ganska dålig humor! Eller dålig o dålig, men ja brukar skratta åt saker inga andra skrattar åt på bio tillexempel. Ja drar skämt som inte många fattar och sånt där! Jag är övertygad om att det är direkt nedärvt från både mamma och pappa. Och vad som är alldeles fantastiskt är att jag har hittat någon som är precis som mig! Nämnligen Pablo!! Visst e de underbart?! Hemligheten till ett bra förhållande är att man kan skratta tillsammans...

Jag tänkte dela med mig av en konversation mellan två blivande förskollärare som jag råkade höra för ett tag sen:
A: om de brinner så ringer man ju brandkåren och om man har slagit sig ringer man ju sjukhuset! Men vart ringer man om man svalt nått giftigt tillexempel?
B: öh, ja vet inte. För om man är vanligt sjuk så ringer man väl 112?

Japp, gott folk! Det här är en konversation mellan två vuxna blivande förskollärare,, på äkta allvar!!!


MiniMe

Idag var vi iväg hela familjen och lyssnade på bebisens hjärtljud. Jag fick mina misstankar om att bebisen ligger väldigt högt upp bekräftade! Den ligger så högt upp att den faktiskt inte kan ligga högre upp.. Det känns på mina lungor och revben kan jag säga!!! Hjärtljuden var lite (ganska mycket) svåra att hitta och den vred sig bort hela tiden! En lite omständig och envis bebis redan nu alltså ;) slagen låg iallafall på 150-155,, vad säger allt detta nu då? Omständig, envis, ska ligga där de gör som mest ont och hög puls!! Jajemen, de e en kopia av mig!!! Kan de va så att det är en liten flicka som kommer anlända till oss??


Dagens:

Dagens bild: Hugo tränar på grimaser!

Ja hade skrivit ett mega långt inlägg om julen men allt försvann o ja orkar inte skriva om allt :(


God Jul

God Jul på er allihop!! Vår dag har bestått av julklappar, mat, spel, sång, mat och mat... Smålands skogar är allt bra mysiga! O mörka...

Dagens bild: en utslagen tomte


Imorgon e de över..

Har ni haft en bra dag? Min har bestått av många timmars plugg o kvällen lär bjuda på detsamma. 8.30 smäller de o då kommer ja skriva så pennan brinner (förhoppningsvis)! Ja e dock riktigt nervös vilket ja faktiskt sällan brukar vara?! Men denna tenta känns svårare än vanligt : (

Tog en paus från böckerna o hämtade min lillprins. Så här såg de ut 3 minuter efter att vi lämnat dagmamman (tur han e ledig till den 9 januari):


Tackar tackar

Ja har inte hunnit/orkat blogga på några dagar!
De har varit fullt upp me kalas, jobb o plugg inför tentan. Nu är vår lilla älskling iallafall 3 år och ja tror han växte 1 meter bara över natten : )

Tack alla som har tagit sig tid att fira honom och tack för alla fina paket han fick!!!

Som ni ser e nappen kvar! Han kände sig inte redo sa han...


Right this moment:

Såhär ser de ut hemma hos oss just nu.. Jag behöver kanske inte säga vem som är hans Idol?


Trött trött

Godmorgon på er. Idag e ja trött,, ja har aldrig vatt en morgonmänniska men idag va värre än vanligt! Stackars Hugo somnade 16.10 igår o vaknade till lite på kvällen men orkade inte ens gå upp. Han va ju iofs pigg imorse, inte konstigt eftersom han sovit en sisådär 13-14 timmar?! Älskade tröttunge <3

Igår va ja på torp o handlade lite födelsedagspresenter! De blir tufft o gå upp på lördag eftersom ja jobbar sent (kommer väl hem runt 03) men å andra sidan fyller man bara 3 en gång...

Dagens bild (Hugo när han va ett o ett halvt, så liiiten):


Kemist? javisst! Lr nä..

Jag läser ju som ni flesta vet till förskollärare, åldrar 1-6 år. Det här är en liten del av vår nästa tenta som e den 22(!) december. Och då menar ja en liiiiiiten del...


Barskolan fortsätter

Lektion 4.
Såvida du inte känner mig privat så är och kommer vi nog att bli "bästa polare", att komma ihåg vad du beställde förra gången betyder att jag gillar att rå om mina gäster och få er att känna er speciella. Inte att vi är bästisar och att du får gå före i kön varje gång. (såvida du inte ger bra dricks varje beställning förstås)!!

Puss på er!


Lucia

Såhär ser min älskade unge ut dagen till ära:


Glittrig prins

Idag va de decemberpyssel hos Hugos dagmamma, lr i lokalen de e i ibland. Alla pojkar var tomtar, alla flickor hade glitter i håret!! Men det här möttes vi av när vi kom (här har ni alla genuslovers):


F'låt

Jag vill be om ursäkt för min stavning i vissa inlägg! Ni som känner mig vet ju att ja har en Iphone, dels stavar den själv som den vill o dels är min screen rätt sönder så ja ser typ ingenting.. Men ja har snackat me tomten o han skulle ordna en ny till mig <3


Trötta måndag.. Zzzz

Godmorgon på er! Idag va de lite segt o gå upp.. De e de varje morgon för mig men stackars Hugo trodde de va kväll o att han precis lagt sig. Ja väckte honom me välling som vanligt o han tyckte de ba lire konstigt eftersom han nyss åt?!
Stackars liten...

Helgen har vatt hektiskt som vanligt, o igår kväll va de mysig glöggfest hos Linda. Hon hade vatt pysslig o gjort egen glögg men den kunde ja ju inte dricka, men faktiskt så e fertilt gas alkoholfria hur god som helst!

Imorgon e de Lucia. Tyvärr ska inte Hugos grupp gå i år, men vi får kika på tv.n... O så fick vi ju se ett fint Luciatåg igår ;)

Dagens bild (tänkte beskriva den men ja tycker den talar sitt eget språk):


Lektion 3.

Idag gästar Christian. Han vill hälsa att det spelar ingen roll hur mycket ni gapar, viftar me pengar eller ännu värre visslar. Vi förstår att ni vill handla, de vill de flesta som står där. Det går inte fortare för att ni hörs mest!!
O använd för Guds skull tiden ni väntar till att bestämma er för va ni vill ha! Typ stor stark, eller nått annat snabbt o lätt..


KAU, världens bästa universitet

Är just nu påväg till Karlstad!! det blir två nätter denna gång.. hur ska ja klara mig utan mina biffar??





Lektion 2.

Det finns tyvärr inte olika storlekar på en 6.a! Beställer du en 6.a så får du en 6.a, thats it.. Och det blir inte mer sprit i för att man har mindre is eller slödryck. Det är fortfarande en 6.a!!!

Bild från google



(denna lektion är stulen av Johan Söderhjelm, bara så ni vet. har ni tips eller något ni tycker att allmänheten borde lära sig så maila mig [email protected])

Barskolan börjar :)

Lektion 1.

Beställ inte saker du inte ens kan uttala! Det heter inte moskitos, caprinskis eller årgäsm (som man säger i USA).


Nu e ja trött o ska sova! Puss på er <3

(bilden är på två cowboybartendrar, stencoola)


Barskolans premiär snart!

Kvällen igår gick galant, vi mjukstartade med 250 gäster och ikväll blir de väl runt 100 till kan ja tänka! Lite ringrostigt är de i baren men de e som o cykla känner jag :) kul att vi hade runt 200 drinkbiljettet ute o att alla ville ha Mojitos, Caprihnia och sådana roliga, snabbt gjorda drinkar. (ja, stavningen e kass)
Tror ja ska starta en barskola här på bloggen!? Alltså inte om hur blandar drinkar utan hur man beställer dem! Med 12 års erfarenhet hoppas ja att ja kan bidra me nått.. Så håll utkik :)

Dagens bild, en nyduschad och masserad Hugo som vilar lite middag;


Pics pics

Lite bilder från veckan som gått:

Hahaha, hade visst bara 2! Men varsågoda..


Sorry sorry sorry

Jag ber om ursäkt för min tystnad här i bloggen men det har varit massor runt om kring och bloggen fick lida! tro de eller ej men ja skriver väldigt lite om mitt privatliv och min familj även om det är det som bloggen i princip handlar om! Och just denna period har det hänt mycket som jag lixom inte riktigt vill skriva om, hoppas ni förstår <3.. Här hemma har vi iallafall bakat en massa, myst och faktiskt haft ganska mycket tid för varandra. Härligt med såna perioder. Och de behövs faktiskt! Min vfu är slut nu och nu gäller det att fokusera på skolan igen. Alla arbeten som ska in, tentan som kom tillbaka i förrgår (som jag mer eller mindre klarade, nån liten kompletteringen på materiens egenskaper utifrån dess uppbyggnad bara men ingen omtenta)och nästa vecka är det 2 dagar i Karlstad. Ikväll blir de första julbordskvällen (inte att gästa utan att jobba) för i år och det ska bli spännande! har inte vatt där o jobbat sedan i somras! aja, mycket svammel känner jag nu. Blir fler inlägg hädanefter, PROMISE!!!

RSS 2.0