Känns inte så?

Heeelg! Men de känns inte riktigt så?! Hugo somnade kl 18.20 och nu sitter ja o kollar lite på MTV..
Hugo har ätit som aldrig förr och det märks att han e mycket bättre. Imorgon ska han få gå ut o leka, de e inte kul att sitta i fönstret o bara titta på när andra barn öeker i snön :( så imorgon ska vi dra på oss vinterkläderna o spendera dagen UTE!!!!

Annars har vi inte gjort så mycket idag, städat lite, byggt koja och bara varit med varann. De känns skönt att ha sådana dagar, speciellt eftersom de snart kommer en liten bebis till..


Straffsparkar

Det stör mig att de inte går att kommentera när ja bloggar från appen,, eftersom ja bloggar från just appen 99% av gångerna? Men nu förstår ja varför kommentarerna på Facebook har ökat istället :-/

Dagen har iallafall gått bra. Hugo har ätit välling, kex och glass o de e ju bättre än igår... Nu ligger han o sover medans ja ligger i soffan o väntar på chokladleverans från min stora kärlek!
Bebisen i magen lever rövare o övar på att slå rediga straffsparkar..

Dagens bild blir från förut innan Hugo la sig. Han är nyduschad o väntar på massage..


Skit-app

Ja upptäckte precis att kommentarsfältet försvinner när man bloggar från blogg.se-appen? Sicken skitapp alltså.. Me nu förstår ja varför de e så dåligt me kommentarer?! Hoppas de fixar till sig snart..


Lugnt än så länge :)

Efter en relativt lugn natt vakna Hugo kvart i sju o ville ha välling o vatten.. Yes!! Äntligen e han själv sugen på nått! Han somnade om efter lite kramar o mys för att sedan vakna för att kräkas,, men * peppar peppar* så kom de inget o han somna om igen... Nu ligger ja här brevid honom o laddar för dagens första föreläsning 8.30.. Kollar på den hemifrån idag! Vill ju inte smitta ner resten av gänget :-/ hoppas att de blir en bra dag för min prins o att han kan börja äta igen...


Funkar för treåringar med..

Såhär såg det ut innan läggdags o kvällens (förhoppningsvis) sista kräkning.. Den e visserligen till för bebisar men den funkar för sjuka treåringar oxå :)


En väldans massa tänder att borsta

Godkväll! Efter en hel dag hemma, ömsom utslagen ömsom hur pigg som helst så ligger nu vår lille kille i sängen o sjunger med sin pappa..
När han lade sig tänkte ja att ja skulle plocka undan o fixa lite med tvätten. Detta möttes ja av när ja klev in o badrummet:
Man kan säga att de va fler som skulle borsta tänderna tydligen :)


Trött och medtagen

Efter en natt med magsjuka så har vi en trött och medtagen liten kille här hemma.. Det gör ont i hjärtat när han mår så dåligt!
Ja hoppas vi andra klarar oss,, förr hade ja blitt glad för lite magsjuka. Det betyder ju några kilo mindre på bara ett par dagar ju ;) men just nu känner ja att de där kilona gärna får stanna.... Ja orkar inte kräkas mer, de räcker att ja gjort de konstant i 28 veckor :(


Tips..

Oh Lord va gudomligt god!!


Älskar!

Idag har de verkligen varit en slappardag. Skönt me sådana ibland!! Hugo varit sådär galet underbar o go som bara han kan va,, de e sjukt att man kan älska någon så mycket?
Såhär såg de ut innan läggdags och det blev tidigt i säng för vår lille kille idag. Han har sovit sedan 18.15 typ..


Skratta både med och åt..

Hallå hallå! Hur har er helg varit? Ja har inga bilder alls från min helg tyvärr men det betyder inte att ja inte haft de trevligt.. För de har jag verkligen haft!! Många skratt både med och åt mina kära arbetskamrater.. De e rätt skönt o va nykter när ingen annan e de ;)

Hugo hade massa växtvärk inatt så han har varit hemma me mig idag.. Lite bilder på vad vi gjort hittills:
Först lek i snön o sedan pannkakor. Efter de va energin slut för min lilla kille, han hamna i soffan!


Olivia AKA Lillis

Kolla in min bedårande systerdotter!! Hon e ju bara sååå snygg?!


Fredagspopcorn

Hej på er o trevlig fredagskväll!! Hur har er dag varit? Jag har pluggat och skrivit en massa svamliga reflektioner om materia.
Just nu ligger ja o i soffan med en stor skål popcorn och kollar på film! Snart ska ja iväg o träffa två fina flickor men de e inte förrens kl 20 så ja passar på att mysa lite till... Imorgon bär det av till Stenungsund och Stenungsbaden för lite personalfest!! Det ska bli riktigt kul, vi kommer tydligen hur många som helst?!

Förresten, ja vet att ni gärna vill ha magbild o ja ska försöka få till en någon dag :) nu får ni nöja er me fredagsmysbild..


Tack för att ni finns!!

Godkväll.. Det blir ett snabbt inlägg nu, ska snart stoppa min prins i säng o ja vill mysa me honom innan! Tänkte bara säga att tentan gick hyffsat (inte bra men hyffsat) och redovisningen gick också helt ok!!
Herregud, vår lilla mini grupp (ja, Pillan o Anna) e verkligen de bästa!!! Ja e så glad att just de flickorna går i min "klass"... Utan dem hade de vatt riktigt trist...
och utan dem hade ja nog inte klarat mig så bra som ja gjort,, de finns verkligen alltid och hjälper utan att blinka och kräver aldrig något tillbaka!! De är helt enkelt bäst!

Dagens bild blir från en sida i mitt herbarium. Utan dessa två töser hade de inte blivit nått Herbarium att lämna in!! TACK <3


Tentadags igen

Vad roligt att så många reagerade på mitt förra inlägg!? Ja vet att många håller med mig och det är på tiden att det lyfts fram i ljuset.. Såna här saker är inte alltid populära ämnen,, ungefär som fetma (självförvållad lr inte).. Men det ämnet ska ja inte skriva om nu!! Ja e så dåligt insatt så ja får nog läsa på lite först ;)

Imorgon e de tenta igen (för att byta ämne lite) och ja e dåligt förberedd.. Som vanligt! Men ja tror ja har koll på det mesta. ellära och teknik är väl inte mina starkaste sidor men ja tror de ska bli ett godkänt iallafall.. Det räcker för mig!!

Snart e de dags att hämta min miniälskling!!!

Dagens bild: tagen i Västervik när Hugo var 1 1/2 år..


Beskyddarinstinkten gör en till monster...

Jag tänkte ta upp en sak med er!
Ni som är föräldrar lr ni behöver inte va föräldrar, ni kan va mostrar, fastrar, morbror eller ett syskon (huvudsaken är att ni har ett barn i er närhet som ni älskar över allt i hela världen). Har ni tänkt på att när någon gör det här barnet illa så blir man ett fullkomligt monster?
Jag ska förklara mig lite mer så ni förstår mitt svammel..

säg att jag och Hugo är på öppna förskolan. Hugo leker med en sak och ett annat barn kommer fram och vill ha samma leksak. Många barn är rätt tuffa av sig och tar helt enkelt det de vill ha o en del slåss tills de får den. Hugo har visserligen lärt sig att säga ifrån men han är fortfarande en försiktig kille som inte tycker om att slåss (vilket jag räknar som en av hans bra egenskaper). När jag, hans mamma, då ser detta så blir jag fullkomligt vansinnig. Av många anledningar.
först och främst blir ja förbannad på ungen som gör illa min son. Jag spänner ögonen i den och ibland tar jag handgripligen bort den och helt ärligt (jaja, ni behöver inte få hjärtattack nu), kan ja klämma till lite extra i armen lr handen. Inte så de blir blåmärke såklart men så att ungen fattar att min son bråkar man inte med! Som blivande pedagog förstår jag ju att detta e fullkomligt uppåt väggarna och det är det ja menar,, att man blir ett monster. beskyddarinstinkten är så galet stark!
Sen blir jag förbannad på föräldrarna. Va faaan, sitt inte där me ditt förbannade kaffe och låt din unge springa vind för våg och terrorisera andra barn. Sätt dig ner, lek me den, visa hur man gör om man vill ha något, lär den att vänta på sin tur, visa hur man löser konflikter utan att slåss och framförallt LYFT PÅ RÖVEN OCH TA BORT DIN UNGE FRÅN MIN!!!!
Lyckligtvis har vi en son som lärt sig rätt och fel, som lärt sig att säga ifrån och ta en fight utan att för den delen slåss och som står upp för sig själv.

förstår ni nu vad jag menar? det här är ett exempel men ja skulle kunna räkna upp hur många som helst. Barn som tränger sig före vid rutchekanan, barn som puttas för att de ska fram först till gungan och så vidare! Jag anser inte att man kan säga: "men herreguuuud, det är ju bara ett litet baaaarn, hon/han vet ju inte hur man väntar på sin tur." Nä, de e mycket möjligt att din snoriga unge inte vet det men det är ditt jobb som förälder att lära din snoriga unge det! Capish?

Jag förstår om det nu blir ramaskri och en massa arga hot-mail och kommentarer men de e lugnt, ja kan ta det.. Blir du arg över min text är du förmodligen en av de lata föräldrarna ja beskriver och känner dig träffad och dum. Så varsågod,, skäll på!! Om ni lovar att ta tag i uppfostran av er unge så lovar jag att jag inte ska skrämma skiten ur dem mer... Deal?


(bilden stulen från google)

Mysig promenad hem

Idag har ja pluggat, pluggat och pluggat!! Men kl 14.30 tog ja en paus och hämtade min underbara lillbiff..
Vi stannade o lekte lite överallt. Hugo försökte bland annat göra en snöängel (i en ishög, men han tyckte de va värt ett försök).
Hör kommer lite bilder från denna eftermiddag:


Vecka 27

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.




Jag kan tala om att ja är bra mycket större än såhär och min mage börjar väääldigt högt upp då bebisen tydligen vill ligga o trycka på sin mammas lungor och revben..
viktuppgång hittills: 8 kg

Här e de vuxna som bestämmer

En underbar dag i Bokenäs har vi haft o nu ligger vi helt utslagna o proppmätta i soffan alla tre... Ja kan inte minnas att ja någonsin varit såhär trött förr o ja tror Hugo känner detsamma :( en viss grinighet ligger o gror o nyss brast det ut i storgråt för vår lille kille som inte kunde bete sig vid matbordet!! Det har blivit en grej nuförtiden, att han inte gillar någon mat, han e absolut inte hungrig men tjata om välling kan han göra dygnet runt typ. Så från och med imorgon har vi nya rutiner här hemma!! Mamma Stina har satt ner foten och lagt upp lite nya regler som pappa Pablo godkänt så nu blir de några tuffa dagar framöver för vår treåring... Tuff kärlek kallas de ibland men ja kallar det enbart uppfostran! Mitt hem ska inte styras av en treåring, de kan ja lova er.... :)


Dagens promenad

Veckan har gått hur fort som helst så ja har inte hunnit blogga nått.. Men här kommer lite bilder från min o Hugos promenad förut!
Vi hamnade på lekplatsen o avslutade me en fika...


Lagom dag

Hur har er dag varit? Här har de vatt full rulle trots en hängig pojke... De blir inte mycket gjort med en lite puss- och kram kille hemma men åh så mysigt det är!! Han e just nu helt otroligt kramig och go!

Annars har de inte hänt så mycket idag! Lite instuderingsfrågor klara till skolan,, shit va den där boken va seg? Ja tappade räkningen på alla ggr ja somnade när ja läste den! Den handlade om människan och tekniken. Hur tekniken utvecklats sedan vi levde i jägare- och samlarsamhällen.. Ja, ni hör ju?!

Nä fy, nu e ja trött! Blir nog tidigt i säng ikväll.. Tror ja ;)


Det känns i kroppen

Inatt har Hugo varit lite hängig så han får vara hemma me sin pappa idag! Vilket betyder att ja har hela min familj hemma idag! Visserligen har ja en massa skolarbete, plugg inför tentan och sånt kul att göra,, men de e en världslig sak :)
E så glad för såna här bonusdagar även om de betyder att vi har en kille som inte mår så bra.. Han verkar rätt pigg nu dock :)

Det här kommer bli en bra dag, de känner ja i kroppen!!


Är ja snöns Grinchen?

De e 5 plusgrader och snön e påväg bort :) YES!! Ja får så dåligt samvete när ja önskar bort snön :( ungarna har haft så kul hos dagmamman o lekt massor i snön o Hugo vill så gärna ha en snowracer.. Men vi får köpa en när vi åker till Åre helt enkelt!!

De e helt sjukt vad ja älskar den där lille killen! Han är så otroligt obeskrivligt fantastiskt perfekt...


Blivande bagare?

Ja o Hugo hade lite tråkigt o då kom Hugo på att vi kunde baka :) sagt o gjort, 2 sockerkakor blev de! Han e världsbäst på att baka ska ja säga er.. O han e grym på att äta smet!!
Kläderna ligger nu i tvätten, köket e avtorkat o nu blir de slapp i soffan tills de e klara..

Hugos mage jäser i takt me sockerkakorna, o sen e de en bild på min fantastiska hushållsassistent! Tack mamma <3


Hur laddar man?

Idag e ja trött!! Ont i huvet, ont i magen o ont i höfterna har jag.. Dessutom e den där skitsnön kvar?!

Jag har drömt om den stundande förlossningen hela natten! Försöker nog mentalt förbereda mig men hur sjutton gör man de egentligen? Ja vill bara ha de gjort så vi kan få njuta av vår lille bebis o komma in i livet som flerbarnsfamilj! De e 14 lååååånga veckor kvar o ja hoppas de går någorlunda fort! Ska försöka hinna med en 6-veckors praktik innan så för fort behöver de inte gå!!

Nu ska ja återgå tull en av jordens tråkigaste böcker.. Har ni sömnproblem? Läs denna o allt e fixat :)


Snö, pos lr neg?

Usch o fy! Ni vill inte veta hur mycke snö det har kommit, o de snöar fortfarande :( ja e faktiskt inte så förtjust i snö,, jo, när man åker skidor o så men annars kan det kvitta!! De två senaste vintrarna har gett mig avsmak kan man säga.. Vad tycker ni om snö?


Lek o annat nyttigt

Dagen har spenderats i lekens tecken!
Vi har även hunnit me öppna förskolan, måla naglarna (japp, ja e sån som låter min son ha nagellack om själv vill de), städa, tvätta och laga mat.
De har dessutom snöat här :(

Längre inlägg kommer ikväll!!


Skogens guld o januari??

Min prins e hemma och lyckan är total!! Dock ser båda gravallvarliga ut på bilden men de e nog för att ja försökte få dem att le.. Imorgon ska Hugo egentligen börja hos dagmamman efter sin flera veckor långa julledighet men han ska va ledig me mig o vi ska till öppna förskolan o mysa lite.. Sen baka tror jag!

Middagen i Bokenäs va helt fantastisk! Anka med pot.gratäng och chokladmousse till efterrätt.. Mums som Hugo säger! Vi tog en promenad o passade på att leta efter grottor o skogen. Kolla in va vi hitta istället?? Mitt i Januari???? Jösses..


Saknar..

Nej, de blev ingen kvällens outfit igår,, men en annan gång när ja har de byxorna.. Lovar!

Det var jätte kul igår, Linda hade fixat hur fint som helst o gjort helt gudomliga Tonfisksnittar (ja som egentligen inte ens gillar tonfisk åt flera stycken).. Det kom mycket folk o om man jobbat som ja gjort (dvs me fulla människor) så vet man vilka de flesta är utan att känna dem. Man vet va de dricker, vilken typ de brukar stöta på och vilka som blir bråkiga, otrevliga osv. Me de vet inte riktigt vem ja e..
Vi gick iallafall hem tidigt, både ja o P va dödströtta o ja däcka typ omgående i soffan! Innan ja somna hann ja längta ihjäl mig efter Hugo o ja har drömt om honom hela natten.. P ligger fortfarande o sover men ja funderar på om ja ska råka väcka honom så vi kan åka till Bokenäs så fort som möjligt. Ja kan inte fungera normalt om inte Hugo e hemma :(

Annars blir de en lugn söndag, middag i Bokenäs sen hem o bara kramas, mysa o pussa på min lille son!!! Åh va ja älskar honom...


Het som eld

Ja måste bara säga att ni e för sköna med era kommentarer :) de e jätte kul att läsa dem (de flesta iallafall) och ja publicerar nästan alla. Ibland dyker de upp nått fån som egentligen inte läser va man skriver ens utan bara vill göra reklam för nått, dessa kommentarer hamnar aldrig så de syns..

Ikväll blir de lite kalas och Hugo ska som sagt sova hos farmor. Jag ska göra mitt bästa för att inte oroa mig för honom hela kvällen men de e ju galet svårt alltså?! Med lite vin i kroppen brukar de gå bättre men de e ju inte direkt så att ja kan ta hjälp av det ikväll..

Ska försöka lägga ut kvällens outfit lite senare, de e ju inte lätt att hitta nått som passar när man ser ut att va i v 36 o inte 26 som ja faktiskt e i ;) fast me lite gloss o ett par höga klackar kan till o med ett träsktroll bli het.. Så ja lär ju tända eld på stället.. Hehe!

Dagens bild:


Mysig afton

Ärligt så vet ja inte va som hände me förra inlägget men jägarns va konstigt de blev me bilderna? Hm, den här appen e rätt skum ändån :-/

Pablo e iväg o bowlar me sitt lag ikväll, Hugo sover som en stock så ja passar på att göra sånt som behövs ibland! Dvs lite ansiktsmask, nagellack på fingrar o tår, plocka lite ögonbryn och såvidare... De e rätt skönt o få pyssla om sig själv lite ibland.

Imorgon ska Hugo sova hos sin Farmor, vilket han inte gjort sen i somras. Jag har en klump i magen o vill inte sova utan honom men ja antar att de e nyttigt för honom...

Kvällens bild: ja bjussar på mig själv lite...


Happy feet :)

Idag har vi vatt på bio hela familjen. Happy feet blev de o den va helt ok... Hugo höll sig vaken hela filmen denna gång o varvade mellan mammas o pappas knä för extra mys! Dagens bilder: precis innan filmen ska börja och hur de ser ut just nu, en mycket trött liten hjälte!


Ett helt fotbollslag

Godkväll och välkommen in i det nya året! Hoppas ni hade en bra kväll igår? Vi hade de, tyckte ja iallafall.. Massa god mat och trevligt sällskap,, o så va de fullt me ungar oxå o de gillar jag! Jag skulle vilja ha ett helt fotbollslag men ja vet inte om Pablo e så sugen på de ;)
Här är dagens bilder:


Kärlek

Det här är kärlek <3


RSS 2.0